1997

1996, 1997, 2002, 2003, 2004

1997

Postprzez Buchcia » Wt gru 16, 2008 6:30 pm

Masz kolejny obóz nad przepięknym jeziorem Kubek. Tym razem na obóz pojechaliśmy ze Szczepem 173 WDHiZ z Hufca Warszawa Ochota. Komendantem zgrupowania było po raz pierwszy Paweł Chempiński "Chempik". Całe zgrupowanie składało się z pięciu podobozów. W dwóch nie było członków naszego Szczepu więc ich pominę.

Kolonia zuchowa "Indianie": Komendant - Maciej Pakieło "Cyryl", oboźna Magda Ograbek (ze 173), programowcy Dorota Kielak i Magda (nazwiska nie pamiętam ze 173). Zuchy hmmm i tu robi się problem wiem, że był Karol Walkiewicz (ostatnio z nim na ten temat rozmawiałam :)), pewnie była Aga Żyfka Zagrodzińska, Iza Kazimierczak, Ola Zakrzewska oraz Kuba Brzuska - bo to stali bywalcy, musiał być też Oskar Orzechowski (to też wiem z rozmowy z Karolem) oraz Piotr Kula, Kamil Musiałowski. Dalej dziura w mózgu :)

Podobóz harcerski "Zbójcerze" - pierwszy podobóz harcerski naszego Szczepu - koedukacyjny. Komendantka Monika wtedy Buchert czyli ja, oboźny Paweł Kołaciński "Qla", programowcy Milena Silczuk, Piotr Kottowicz "Kotos".
Członkowie podobozu podzieleni byli na cztery zastępy:
"Potężne Maczugi" - Ula Banaszczyk, Ala Lewenda, Katarzyna Komorowska i Marta Pośniewska
"Zbóje z lasu" - Kuba Banaszczyk, Mateusz Filipczak, Szymon Grabecki, Kuba Brzuska i Paweł Kisiela
"Celne Strzały" - Magda Basiak, Gośka Gajda, Monika Perło "Perełka", Ewa Żyfka Zagrodzińska.
"Krzyworyje" - zastęp stworzony z członków 48 WDH-y z naszego hufca Mariusz Rydałowski, Radek Krauze (Ś.P.), Paweł Lis, Błażej Sokołowski, Michał Winek

Podobóz starszoharcerski - tu chyba nawet nie będę się wysilać. Spróbuję to ustalić.
Buchcia

Kim jesteś?: instruktor
Twoja drużyna: 136 Krąg Instruktorski "Wieczny Płomień Marteen"
Twoja funkcja: komendant szczepu
Stopień harcerski: H.O.
Stopień instruktorski: phm.

Powrót do Obozy nad Kubkiem